Skole og barnehage

Utskarpen barnehage

Utskarpen barnehage ligger midt i smørøyet; rett utafor døra er fjæra, skogen, fjellet og skolen. Her er vi spesielt opptatt av uteliv, sosialkompetanse og lek.

Derfor har vi et aktivt uteliv både sommer og vinter, mange turer, en utebase rett ved skiløypa, en liten fjellvegg for klatring, et stort uteområde i barnehagen, et nært samarbeid med skolen for skolebegynnere, bassengtid hver uke og mye tid til fri lek. Barnehagen er veldig opptatt av at barna skal oppleve å bli sett, hørt og verdsatt hver dag, av friske og blide ansatte.

Stiftelsen Utskarpen barnehage og menighetshus eier barnehagen, og består av en småbarnsavdeling og en storbarnsavdeling.

Vi gjør alt for å gi barnehageplass til alle som vil bo i bygda!

Adresse: Glandsberget 2, 8725 Utskarpen
Telefon: 751 47 295
Mail: laila@utskarpenbarnehage.no
Webside: www.utskarpen.barnehage.no

Utskarpen barne- og ungdomsskole

Utskarpen barne- og ungdomsskole er bygdas hjerte med ca. 80 elever fordelt på 1. – 10. klasse. Skolen er få delt, som betyr at enkelte klassetrinn er sammenslått. Skolen har lyse og trivelige lokaler etter renovering i 2013. Utskarpen barne- og ungdomsskole tilbyr ukentlig svømmeundervisning i egen svømmehall for alle trinn.
Det tilbys også SFO og leksehjelp. I det landlige nærområdet rundt skolen er det barnehage, museum/bygdetun, idrettsarena og lysløype. Skolen har turløyper, fjell og fjord i umiddelbar nærhet.

Skolens Visjon: 
– en skole som elever, foreldre og lærere kan være stolte av - KULT.  
Skolen setter elevens læring i sentrum og er opptatt av pedagogisk utviklingsarbeid som:
• Kunnskapsløftet 2020 - Innføring av den nye læreplanen.
• Tilpasset opplæring og tidlig innsats.
• Klasseledelse og læringsmiljø.
• Utskarpen barne- og ungdomsskole er en helsefremmende skole og er sertifisert som dysleksivennlig.

Mer informasjon finner du her på Rana kommune sin hjemmeside.